Fritid & Hälsa

Fritid & Hälsa är en engagemangsform som IOGT-NTO GävleDala startat upp och som nu även andra IOGT-NTO distrikt använder sig av.

  • Syftet är att bidra till vår gemensamma folkhälsa med en aktiv fritid som kan kopplas till våra kärnfrågor på olika sätt.

Vi har gjort olika aktiviteter sedan start, bland annat en hälsoinspirerande dag i Bergvik med världsmästaren i brottning och Lets dance- vinnaren Martin Lidberg. Vi har också hunnit med att vandra, klättrat och tränat hinderbana. Har du ett tips på aktivitet, hör av dig!

verksamhet 2021

Fritid & Hälsa ETAPP 1 

Januari, februari och mars hade vi en utmaning till er medlemmar som handlade om att göra något fysiskt och ta en bild som ni skulle skicka in till våra verksamhetsutvecklare. När en förening hade fem personer och bilder, per månad, samlade man in slantar till föreningen. Vilket enormt engagemang ni visade. Endast en bild per månad räknades in men ni skickade väldigt många härliga bilder som inspirerade oss alla.

Fritid & Hälsa ETAPP 2

Vi är också glada över det engagemang ni visat under vår andra etapp mellan april och maj, som har handlat om gårdsförsäljning och om vad det egentligen handlar om och vilka intressen som ligger bakom denna debatt. Seminarium med Per Leimar för er medlemmar och en frågesport kopplad till seminariet och om IOGT-NTO:s rapport ”Gårdsförsäljning-Alkoholindustrins trojanska häst”, hela 67 medlemmar deltog i frågesporten, superkul tycker vi!

Vi vände oss också utåt till dem som inte är medlemmar hos oss genom en Facebook-annons och nådde ut stort. Vi hade även ett lyckosamt webbinarium med Per Leimar för politiker och tjänstemän.

För övrigt har vi samverkat med övriga rörelsens förbund i Dalarna, Gävleborg, Värmland, Örebro och Västmanland. Det var IOGT-NTO, UNF, Junis & NSF Scouterna. Jättekul att alla kunde samlas kring en sådan viktig fråga.

Tack alla medlemmar och föreningar som på ett eller annat sätt bidragit till IOGT-NTO GävleDalas engagemang kring Folknykterhetens vecka och den viktiga frågan om hur vi ska hindra att gårdsförsäljning tillåts. Vårt arbete har bara börjat i och med FNV så nu fortsätter vi påverkansarbetet tillsammans!

Fritid & Hälsa ETAPP 3

Vi har genomfört en fantastisk fiktiv resa till Novi Sad och haft en lyckad poängjakt under hela hösten.

Fritid & Hälsa ETAPP 4

Just nu pågår planeringen för den fjärde etappen och 2022, mer information kommer!

Vår egen tagg på sociala medier: #iogtntoirörelse